Tullus Tractorpulling tilldelades Guldklövern

Under lördagens tävling passade Centerpartiet i Krokom på att överraska arrangörerna bakom Tullus Tractorpulling med en egen prisutdelning. Tullus Tractorpulling/Tullus-Sjöbygdens byalag och Traktorpulling Flykälen/Flykälens byalag fick gemensamt Guldklövern för att ha introducerat och drivit Tractorpullingen i Jämtland.

– Fantastiskt trevlig överraskning. Det är alltid roligt att få uppskattning för något man brinner för, säger Magnus Olsson som var en av de som fick ta emot Guldklövern.

På bilden: Gunnar Hellström Centerpartiet, Per-Olof Eriksson, Johan Lindgren och Magnus Olsson Tullus Tractorpulling/Tullus-Sjöbygdens byalag, Maria Söderberg Centerpartiet.

Motiveringen lyder:
Tractorpulling har rötterna i USA och är en för Sverige och Jämtland en relativt ny företeelse. I Jämtlands län är det byarna Flykälen och Tullus som har introducerat tävlingsformen. Först på banan var Flykälen, som började arrangera traktorpulling för sju år sedan. Tullus har följt exemplet och arrangerar i år traktorpulling för tredje gången.

I Flykälen var det byalaget som började arrangera traktorpulling i samband med den årliga Flykälenveckan. Priomus motor i arbetet har hela tiden varit Bosse Ottosson. Även i Tullus var det byalaget som tog initiativet. Numera har Tullus-Sjöbygdens byalag en särskild sektion, Tullus Tractorpulling som håller i verksamheten. Drivande i arbetet är Johan Lindgren och Magnus Olsson.

Varje år genomförs alltså två tävlingar i traktorpulling i Krokoms kommun, dels i Flykälen och dels i Tullus. På så sätt har Krokom blivit ett centrum för utvecklingen av traktorpulling i norra Sverige. Flykälen och Tullus samarbetar för att utveckla verksamheten med traktorpulling. I år har Tullus Tractorpulling och Traktorpulling Flykälen tagit fram ett gemensamt regelverk, Jämtlandsreglementet Tractorpulling. Verksamheten har skapat stort intresse  och drar många besökare till bygden. Tack vare initiativen från Flykälen och Tullus har traktorpulling blivit ett positivt inslag  i utvecklingen av landsbygden

Vi vill gratulera Tullus Tractorpulling och Traktorpulling Flykälen till framgången med att introducera traktorpulling i Krokom och Jämtland och önskar en fortsatt positiv utveckling för verksamheten.

Guldklövern
Är en utmärkelse från Centerpartiet som uppmärksammar organisationer/företag/enskilda personer som gör något extraordinärt.

 

 

sponsorstartsida2
Partners